Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania SLOVAK.CH. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo vašom prehliadači.

Fórum

SLOVAK.CH | Slováci žijúci vo Švajčiarsku

reklama

Povolenie na pobyt.

pred 4 mesiacmi 1 týždňom #1106 od Stanislav Schlenger (Alakai)
Povolenie na pobyt. bolo vytvorené Stanislav Schlenger (Alakai)
Dobry den. Chcel by som sa spytat na povolenie na pobyt.
Chcel by som sa usadit vo svajciarsku. Celkom neviem ako veci funguju. Aby som ziskal povolenie na pobyt, musim mat adresu. To znamena ze si musim rentovat byt. Ale neviem ci bez povolenia na pobyt budem moct ziskat nejaky najomny byt. Pripada mi to ako uzavrety kruh. Byvam na sk. ale pracujem v zahranici. Pracu zatial nehladam lebo pracu mam. Moj prijem je zhruba 65000rocne. Dokazem to vydokladovat. Nemecky nehovorim. Tazko sa to uci ked clovek nie je v nemecky hovoriacom prostredi. Hovorim plynule anglicky. Dokaze mi niekto dat nejaku uzitocnu radu? Dakujem.

Prosím Prihlásiť pre zdieľanie konverzácie.

pred 4 mesiacmi 1 týždňom #1107 od Igor Kurek (admin)
Odpoveď od Igor Kurek (admin) na tému Povolenie na pobyt.
Tu sú informácie o povolení na pobyt www.slovak.ch/byvanie-vo-svajciarsku/88-...-vo-svajciarsku.html

Na to, aby ste dostali povolenie na pobyt, potrebujete mať dôvod. Jeden z najbežnejších dôvodov je, že máte pracovnú zmluvu. Keď budete mať povolenie na pobyt, tak si určite rýchlo nájdete aj byt na prenájom.

Ak chcete povolenie na pobyt bez pracovnej zmluvy, museli by ste zrejme preukázať svoju dobrú finančnú kondíciu na účte.

S pozdravom,
Igor Kurek
Administrátor SLOVAK.CH
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: Stanislav Schlenger (Alakai)

Prosím Prihlásiť pre zdieľanie konverzácie.

Moderátori: Igor Kurek (admin)
reklama

O nás

SLOVAK.CH je informačná webová stránka a sociálna sieť pre Slovákov žijúcich vo Švajčiarsku. Slovenčina však nie je podmienkou, ale iba platformou na založenie tejto komunity.

Facebook