Prikázaná práca od zamestnávateľa
- Lukáš Fodora (lukasfodora)
-
Autor témy
- New Member
-
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 0
pred 2 rokmi 11 mesiacmi #946
od Lukáš Fodora (lukasfodora)
Prikázaná práca od zamestnávateľa bolo vytvorené Lukáš Fodora (lukasfodora)
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či mi niekto nevie poradiť, kde by som našiel niečo o práci, čo musím robiť a čo nie. Mám pracovnú zmluvu kde sa nič nepíše o tom, aby som musel ísť pracovať na Baustelle a zamestnávateľ ma tam nutí ísť (a odmieta mi zaplatiť Spesen). Taktiež chce aby som zváral v uzavretej nádrži z vnútra o veľkosti cca 3x2x2m (dxšxv) so vstupným a jediným otvorom na spodu o veľkosti cca 1x0.5m. Bez akéhokoľvek odsávania (povedal, že mi tam dá ventilátor no ten môj problém nerieši, lebo tam dym bude len víriť a nie ho odvádzať von). Proste chce aby som sa tam evidentne zadusil alebo priotrávil.
Ďakujem
Ďakujem
Prosím Prihlásiť pre zdieľanie konverzácie.
- Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich)
-
- Moderator
-
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 14
pred 2 rokmi 11 mesiacmi - pred 2 rokmi 11 mesiacmi #947
od Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich)
Odpoveď od Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich) na tému Prikázaná práca od zamestnávateľa
Dobrý deň pán Fodora,
predpisy na zariadenie pracoviska sú zadávané tzv. SUVA-Richtlinien. Poisťovňa SUVA tiež kontroluje ich dodržiavanie.
Nakoľko nemám prehľad o predpisoch vo Vašom prípade, neviem sa vyjadriť konkrétnejšie. Môžete si ich ale porovnať s dostupnými SUVA predpismi.
Odporúčame Vám spojiť sa s odborom UNIA, www.unia.ch/de/ueber-uns , ktorá poskytuje nie len poradenstvo ale aj zastupuje záujmy všetkých zamestnancov v súkromnom sektore. Tiež dohliada na to aby po nedodržaní predpisov boli zmeny na pracovisku vykonané.Tento úrad vyžaduje členský poplatok ca 1% mesačnej mzdy, čo s dôrazom na osobné zdravie nie je veľa, resp. určite aj výhodnejšie ako právne služby.
V prípade dochádzania na pracovisko v sektore stavieb, platí podľa zákona (Art. 327a a Art.327b Obligationenrecht) a “Gesamtarbeitsvertrag" že ak zamestnávateľ trvá na tom aby ste sa na pracovisko dostavovali vlastným autom, musí Vám poskytnúť odškodnenie vo výške 0.60 CHF za km.
S pozdravom
H.Uherkovich
Dobrý deň pán Fodora,
predpisy na zariadenie pracoviska sú zadávané tzv. SUVA-Richtlinien. Poisťovňa SUVA tiež kontroluje ich dodržiavanie.
Nakoľko nemám prehľad o predpisoch vo Vašom prípade, neviem sa vyjadriť konkrétnejšie. Môžete si ich ale porovnať s dostupnými SUVA predpismi.
Odporúčame Vám spojiť sa s odborom UNIA, www.unia.ch/de/ueber-uns , ktorá poskytuje nie len poradenstvo ale aj zastupuje záujmy všetkých zamestnancov v súkromnom sektore. Tiež dohliada na to aby po nedodržaní predpisov boli zmeny na pracovisku vykonané.Tento úrad vyžaduje členský poplatok ca 1% mesačnej mzdy, čo s dôrazom na osobné zdravie nie je veľa, resp. určite aj výhodnejšie ako právne služby.
V prípade dochádzania na pracovisko v sektore stavieb, platí podľa zákona (Art. 327a a Art.327b Obligationenrecht) a “Gesamtarbeitsvertrag" že ak zamestnávateľ trvá na tom aby ste sa na pracovisko dostavovali vlastným autom, musí Vám poskytnúť odškodnenie vo výške 0.60 CHF za km.
S pozdravom
H.Uherkovich
Posledný krát upravené:pred 2 rokmi 11 mesiacmi Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich)
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: Lukáš Fodora (lukasfodora)
- Lukáš Fodora (lukasfodora)
-
Autor témy
- New Member
-
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 0
pred 2 rokmi 11 mesiacmi #948
od Lukáš Fodora (lukasfodora)
Odpoveď od Lukáš Fodora (lukasfodora) na tému Prikázaná práca od zamestnávateľa
Dobrý deň, ďakujem pekne za odpoveď a želám Vám pekný deň.
- Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich)
-
- Moderator
-
Menej
Viac
- Získaných poďakovaní 14
pred 2 rokmi 11 mesiacmi #950
od Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich)
Odpoveď od Henrik P. Uherkovich (PrávnikUherkovich) na tému Prikázaná práca od zamestnávateľa
Ďakujeme, aj Vám pán Fodora.
Moderátori: Igor Kurek (admin)