Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania SLOVAK.CH. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo vašom prehliadači.

Fórum

SLOVAK.CH | Slováci žijúci vo Švajčiarsku

reklama

zdravotné poistenie nezaopatreného člena rodiny

pred 1 rokom 4 mesiacmi #1075 od Dominika Malýchová (DominikaMal)
zdravotné poistenie nezaopatreného člena rodiny bolo vytvorené Dominika Malýchová (DominikaMal)
Zdravím Vás. Priateľ pracuje vo Švajčiarsku, kde je aj zdravotne poistený, na Slovensku nie je. Ja som zamestnaná na Slovensku, som poistená na Slovensku, avšak aktuálne som na materskej dovolenke. Zdravotná poisťovňa, kde je poistený syn ma upozornila na skutočnosť, že keď prestanem poberať materskú a budem poberať rodičovský príspevok, stávam sa ekonomicky neaktívnou a preto syn musí byť poistený vo Švajčiarsku. Aby bol poistený aj na SK, tak priateľ musí vo Švajčiarsku požiadať o formulár S1, kde ho musí nahlásiť.
Stretol sa už niekto s touto situáciou? Existuje aj nejaká iná možnosť? Napríklad - nedá sa syn pripoistiť na Slovensku, aby ho priateľ vo Švajčiarsku nemusel prihlasovať do poisťovne? Ak ho treba prihlásiť vo Švajčiarsku, v akej výške sú odvody?
Vopred ďakujem za každú radu.

Prosím Prihlásiť pre zdieľanie konverzácie.

pred 1 rokom 4 mesiacmi #1076 od Igor Kurek (admin)

S pozdravom,
Igor Kurek
Administrátor SLOVAK.CH

Prosím Prihlásiť pre zdieľanie konverzácie.

Moderátori: Igor Kurek (admin)
reklama

O nás

SLOVAK.CH je informačná webová stránka a sociálna sieť pre Slovákov žijúcich vo Švajčiarsku. Slovenčina však nie je podmienkou, ale iba platformou na založenie tejto komunity.

Facebook